En kristen gemenskap

Som kristen hör man ihop med andra som också är kristna. Bibeln säger att vi är som en stor familj och vi får se på varandra som syskon. Så starkt hör vi ihop, även om vi inte känner det så alltid.

Det är viktigt att du som vill leva tillsammans med Jesus också lever med i en kristen gemenskap, en församling. Dels behöver de andra i församlingen dig – du har mycket att tillföra bara genom att vara med. Men som kristna behöver vi också församlingen för vår egen skull. Vi kommer lätt in i tvivel, men så länge vi finns med i en gemenskap som kan bära oss är det lugnt. Men det är viktigt att vi finns med i gemenskapen redan innan vi får det tungt på olika sätt, så att den kristna gemenskapen kan få vara ett skyddsnät där vi kan få vila när vi inte själva orkar tro.

Så att leva med i en församling är alltså både för sin egen och för de andras skull. Det är också i församlingens gemenskap vi firar gudstjänst och där tar emot det Gud vill ge till oss, genom förkunnelsen och genom sakramenten. (I första hand dop och nattvard.) Det är den näring vi behöver för att leva som kristna.

Om du inte finns med i en kristen gemenskap får du gärna höra av dig så kan vi tillsammans fundera på var du kan hitta en nära där du bor.

Biblisk förkunnelse sedan 1999