Indien

När budskapet om Jesus Messias förkunnas för det judiska folket har det en nyans som understryker Guds trofasthet, medan budskapet om Jesus Messias förkunnat för andra folk får en nyans av att Guds barmhärtighet når till dem som var utan Gud och utan hopp. (Ef 2:12).

År 2007 lät vi översätta och trycka upp Carl-Henrik Karlssons bok Följ med och se, på det lokala språket telegu. Första upplagan tog slut, så vi lät trycka en gång till – sammanlagt ca 4000 ex. Distributionen har skett via ett stort antal lokala pastorer. Vår kontakt i Indien var Joseph Babu, från Rajahmundry, Andhra Pradesh.

Andhra Pradesh är en delstat vid Indiens östkust med ca 85 miljoner invånare.  Andelen kristna är 1,83%, att jämföra med kristna i hela Indien som är 2,34%.

Nedan följer några läsakommentarer om boken.

Pastor Vijaya Raju, sekreterare för Kontamuru Pastors fellowship:

Något av det mest betydelsefulla som hänt i mitt liv som pastor var att läsa boken ”Följ med och se”. Jag har läst många kristna böcker i mitt liv, men denna är annorlunda. Jag fick många svar på mina frågor om Bibeln genom Följ med och se. Det är mycket imponerande att läsa om Livets bön. Hela boken är bra och underbar och mycket användbar i mitt arbete för Herren.

Evangelist P. Philip, Satellite City

Jag fick andlig klarsyn av att läsa boken Följ med och se. Det fick verkligen en fantastiskt härlig känsla i mitt hjärta, varje kapitel är mycket värdefull. Jag brukar använda mig av boken i mitt evangeliska uppdrag, särskilt kapitlen om ”Bibelns Gud”. Mitt arbete har verkligen blivit välsignat och många har kommit till Kristus genom förkunnelsen från boken. Den här boken förklarar tydligt vem Jesus Kristus är. Många andligen blinda ögon har öppnats genom kapitlet om varför Jesus måste dö. Denna bok är en stor gåva från Herren i arbetet att frälsa människor i det avgudadyrkande landet Indien.

P.Naidu Dora, dataingenjör, Rampa Chodavaram:

Jag levde som en hinduisk avgudadyrkare. Jag fick den här boken genom en pastor. Jag fick styrka när jag läste om “från döden till livet” och att “Jesus är på väg”. Jag kände hur Gud fick röra vid mitt hjärta och mitt syndiga liv. Jag är mycket glad att få ha läst denna bok. Tack.

 

Biblisk förkunnelse sedan 1999