Guds Ord en framgångsnyckel

”Faith expands when we hear God talk. That is why the Word of God is so important in our life.” Benny Hinn. Vi kan ha olika tankar och känslor om Hinns tjänst, men detta är ett ord som vi behöver ta till oss på djupet som kristna ledare.

Nyckeln till framgång är att låta Gud verka. Och det gör han genom sitt Ord. Genom att låta Guds Ord – en fräsch biblisk förkunnelse – vara i rörelse, ger vi möjlighet för Gud att verka och människor på allvar växa i tro.

Detta behövs inte minst i vår tid, som på olika sätt är svår att verka i. Många tappar modet och gränsar till uppgivenhet. Lösningen är då inte att uppmuntra varandra med tomma ord. Det hjälper bara för stunden, om det ens hjälper alls. Det som verkligen hjälper är när Gud får tala till oss genom sitt Ord i Bibeln. Då blir vi uppmuntrade med ord som bottnar, ord som står stadigt på en stabil grund. Trovärdiga ord som bygger upp oss inifrån. Vi blir inte som en bodybuilder som har muskler att visa upp, utan andliga muskler som gör oss starka inuti och hjälper oss att både fungera, verka och bli till välsignelse för andra.

Detta är en framgångsnyckel för oss personligen som kristna ledare, men samtidigt något vi måste öppna upp för i våra olika sammanhang. Även om du inte är förkunnare så kan du som ledare/herde leda dina ”får” till vattenbäckar och grönt bete – alltså där de kan få den andliga mat de behöver. Men var noga med att det är ett gott bete och rent vatten. Det finns idag mycket grumliga vattendrag och beten som inte ger så mycket näring. Men där troheten emot Bibeln står högt i kurs och Jesus ses som frälsare och Herre, dit kan du tryggt leda dem som du har i din vård.

Detta är en mycket viktig nyckel till framgång. Har du råd att inte använda den? Har vi råd som kristna ledare att inte kollektivt lyfta nyckeln? Det handlar inte bara om vår grupp eller vårt sammanhang. Det handlar om människors evighet och om våra länders framtid.

Carl-Henrik Karlsson

Biblisk förkunnelse sedan 1999